Tarta cu toping de ansoa

de simona72 in Pizza, 26 Feb 2015 | 5205 vizualizari

 

Doar pentru amatorii de peste. Un blat super pufos si o crusta cu aroma intensa de peste. Pentru cei care nu stiu, ansoa este un sortiment de peste ce face parte din familia heringilor si se aseamana mult cu hamsia. Se gasesc in conserve mici, filetati mai intai, pusi in saramura si apoi in ulei.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 50 gr branza dulce de vaci
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml apa calduta
  • 150 gr faina
  • 1 lingura drojdie uscata
  • pentru toping:
  • 1 conserva mica de ansoa in ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 praf de sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita pasta de busuioc(busuioc proaspat tocat fin cu ulei de masline si sare)
  • 1-2 fire ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu toping de ansoa:

Pentru aluat: punem toate ingredientele in cuva masinii de facut paine in ordinea scrisa mai sus. Setam masina pe programul de framantare pentru 15 minute. Dupa terminarea programului scoatem aluatul pe masa de lucru, il intindem cu sucitorul sii ii dam o forma rotunda. Punem aluatul intr-o forma de tarte unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.

Pentru toping: curatam usturoiul, il taiem in sferturi, il punem in mojar cu un praf de sare si-l pisam. Adaugam tot continutul din cutia de ansoa si pisam pana maruntim pestii. Adaugam si zeama de lamaie, pasta de busuioc si un praf de piper. Amestecam ingredientele si le punem peste aluat, Taiem ceapa in felii si le punem si pe ele peste topingul de peste. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut 15 minute, il dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu toping de ansoa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta pe blat de focaccia